Arxiu del blog

dimarts, 15 de febrer del 2022

Periodisme social - Barris i acció

 

El passat mes de novembre els alumnes de 4t d'ESO de l'escola van participar a la 9a edició del projecte de periodisme social de mans de la cooperativa Càmeresiacció.

Un dels tres projectes que han realitzat és “Salvem l'Alzina”.

Els alumnes han pogut investigar i descobrir una lluita existent al nostre barri de Gràcia, la defensa veïnal d'una de les alzines més antiga de la ciutat. Una lluita contra la gentrificació i l'especulació.
Un altre dels projectes realitzats és el "Jardí del Silenci". 

Els alumnes han descobert un espai del barri de Gràcia on la calma i el silenci estan presents, entenent-ho com un espai de benestar, salut i de connexió amb la natura i nosaltres mateixos.

 
Un altre dels projectes és el de la "Comissió de festes de Gràcia. c/Llibertat”.

Els alumnes han pogut apropar-se a una de les activitats culturals del nostre barri, les festes majors de Gràcia, i més concretament a una de les associacions que les organitza, l'associació del carrer Llibertat.El darrer projecte és el de la "llibreri Saturnalia". 

En aquest projecte els alumnes han descobert la llibreria Saturnalia, situada a la Plaça del Sol de Gràcia. Una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre que busca donar una segona vida els llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada